Van foto naar Kunstwerk
Linda Beelen fotografie Weert

In 2019 kreeg ik van Maria Aminoff uit Finland de vraag om portretfoto’s van haar 4 paarden te maken. De 4 foto’s zouden daarna in 1 beeldcollage verwerkt moeten worden. In die collage zou het unieke karakter van elk paard terug te vinden moeten zijn.

Na het maken van de foto’s ontbrak er mijn inziens iets. Dit was in ieder geval niet het eindresultaat, zeker gezien de vrijheid die ik kreeg van Maria! Ik heb vervolgens met collega Daniëlle Beckers contact opgenomen. Zij is een kunstenares die in haar werk veel foto’s en beelden verwerkt.

Na een gesprek met Maria en Daniëlle samen zijn we verder gegaan met de opdracht. Voor Daniëlle een hele nieuwe ervaring omdat ze nu vanuit een opdracht moest gaan schilderen. En na vele uren schilderen had ze twee doeken klaar. Op het eerste doek heeft ze helemaal de wens van Maria uitgewerkt, de paarden zijn daar in het geheel op te zien. Op het tweede doek heeft Daniëlle veel van haar eigen ideeën en gedachten verwerkt.  Zie hieronder voor het eindresultaat. Bij iedere centimeter op beide doeken ontdek je weer iets nieuws.

Ik ben trots, blij en krijg zin in meer van deze toffe projecten. Voor Maria de moeilijke keuze om na te gaan denken welke doek het gaat worden! En voor Daniëlle een hele mooie nieuwe ervaring!

Ook interesse in een eigen kunstwerk, met daarin jouw eigen foto’s verwerkt? Neem dan telefonisch contact op!

Linda Beelen fotografie Weert

Linda Beelen fotografie Weert

 

error: Content is protected !!